Робота низки райдержадміністрацій Харківської області з організації безпечного відпочинку мешканців області на воді за результатами засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки Харківської облдержадміністрації (ХОДА) визнана незадовільною. Про це повідомив офіційний сайт ХОДА з посиланням на заступника голови ХОДА Валентина Дулуб.

В. Дулуб має намір звернутися до голови ХОДА Михайла Добкіна з пропозицією притягнути до адміністративної відповідальності керівників райдержадміністрацій, які не виконали розпорядження голови ХОДА "Про запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об'єктах".

Незадовільною визнана організація відпочинку на водних об'єктах Балаклійської, Барвінківської, Близнюківської, Борівської, Богодухівської, Валківської, Вовчанської, Дворічанської, Дергачівської, Зміївської, Ізюмської, Коломацької, Лозівської, Нововодолазької, Первомайської, Чугуївської, Харківської та Шевченківської райдержадміністрацій.

За словами начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимира Росохи, в 20 районах Харківської області немає жодного обладнаного пляжу. У 2010 р. в області було визначено 107 місць масового відпочинку громадян, з яких обладнано тільки 56.

Довідка "SQ". На водних об'єктах Харківської області з початку 2010 р. потонули 86 осіб, що на 22% більше, ніж за аналогічний період 2009 р.