Харківська міськрада 23 лютого на сесії прийняла звернення на підтримку чорнобильців до президента України, до Верховної Ради та до Кабінету міністрів України. Як сказано у зверненні, Харківська міськрада підтримує вимоги чорнобильських організацій міста щодо неприпустимості прийняття в існуючій редакції законопроекту № 7562, який може привести до істотного зниження державної підтримки чорнобильців, і пропонує організувати зустріч робочої групи чорнобильських організацій з представниками Адміністрації президента, Кабінету міністрів і профільних комітетів парламенту.

Довідка "SQ". 24 січня більше 300 представників чорнобильських організацій Харкова, представники ветеранської громадської організації "Ветерани війни - інваліди Чорнобиля", Харківської міської спілки ветеранів Афганістану та інших громадських організацій розпочали безстрокову акцію протесту на пл.Свободи. Учасники пікету виступили проти законопроекту № 7562 "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду", який був зареєстрований 14 січня 2011 р. і поданий на розгляд до Верховної Ради.

Згідно цього законопроекту, виплати та компенсації ветеранам, чорнобильцям, шахтарям, медикам, учителям і багатьом іншим категоріям населення стали б регулюватися не законодавчими актами, а постановами Кабінету міністрів.