Практика зйомки прихованою камерою в управліннях Держкомзему буде продовжена, якщо надійдуть сигнали про наявність черг у місцях видачі земельних актів. Про це на засіданні обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, проведена раніше зйомка прихованою камерою в Харківському районному відділенні Головного управління земельних ресурсів у Харківській області виявила наявність черг.

М.Добкін заявив, що ставить завдання організувати до 15 грудня видачу мешканцям області мінімум 5 тис. державних актів на землю на місяць. Особливу увагу буде приділено організації роботи місцевого управління Державного земельного кадастру. "Керівнику цього підрозділу даний час виключити затримки з проходженням землевпорядної документації до 15 грудня", - зазначив губернатор.

Як повідомив начальник облупарвленія Держкомзему Михайло Клепач, від мешканців області прийнято і зареєстровано 124 тис. 839 заяв на видачу державних актів на землю. "Було видано 22 тис. 360 актів, у тому числі протягом останніх трьох тижнів близько 8 тис. У землевпорядних організацій знаходиться від 15 до 30 тис. пакетів документів, необхідних для видачі актів. Інтенсивність роботи з видачі актів буде залежати від того, скільки заяв на видачу актів подадуть до Держкомзему мешканці області", - зазначив М.Клепач.