Керівництво Харкова планує об'єднати КП ВТП "Вода" і "Харківкомуночиствод". Про це на зустрічі з колективом комплексу біологічної очистки "Диканівський" "Харківкомуночистводу" повідомив в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес, передав офіційний сайт Харківської міськради.

"Це не буде гірше для вашого підприємства, тим більше, що я неодноразово пропонував Івану Коріньку (директор КП "Харківкомуночиствод" - "SQ") очолити нове підприємство. Він поки що думає", - зазначив Г.Кернес. За його словами, зараз фахівці вивчають умови об'єднання підприємств."Щоб ніхто не сказав, що його соціальні гарантії, які він заробляв на підприємстві десятиліттями, в чомусь були ущемлені. Цей варіант виключається. Ми говоримо тільки про надійність, про фінансові та економічні можливості для того, щоб ці підприємства працювали більш якісно для людей", - підкреслив Г.Кернес.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради Г.Кернес заявив, що І.Корінько може стати керівником ще одного комунального підприємства - КП ВТП "Вода", а директор підприємства "Вода" Сергій Кадигроб, можливо, буде скоро звільнений.

27 вересня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) голова ХОДА Михайло Добкін заявив, що необхідно негайно почати переговори про злиття КП "Вода" і "Харківкомуночиствод". "Я прошу протягом місяця підготувати інформацію про можливості злиття двох підприємств. Ми скоротимо кількість управлінців у два рази і залишимо одну структуру з ремонту мереж замість двох. Усе одно на ремонт місць витоку води ви виїжджаєте разом", - зазначив М.Добкін.