Прокуратура Харківської області 10 березня порушила кримінальну справу за фактом привласнення посадовими особами товариства з обмеженою відповідальністю державних коштів в особливо великих розмірах. Про це повідомив сайт прокуратури з посиланням на заступника облпрокурора Леоніда Лахтюка.

У прокуратурі зазначили, що ДП "Проектно-вишукувальний інститут залізничного транспорту "Укрзалізнічпроект" уклав договір з одним з ТОВ на розробку проектно-кошторисної документації. Однак співробітники ТОВ роботи з розробки проектної документації фактично не вели, документація не підписувалося.

Таким чином, посадові особи ТОВ шляхом зловживання службовим становищем незаконно заволоділи державними коштами на суму понад 1 млн. 69 тис.грн.

Кримінальну справу порушено за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), карається позбавленням волі терміном від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. У справі ведеться досудове слідство.