"Керівники населених пунктів Харківської області несуть персональну відповідальність за виконання правил з впорядкування ввірених їм територій", - заявив 20 травня на нараді, присвяченій проведенню акції з благоустрою "За чисте довкілля", голова Харківської облгоcадмінінстраціі Михайло Добкін. За його словами, через невиконання вимог законодавства з утримання в чистоті території буде ініційовано відгук керівників селищ Покотилівка і Хролі Харківського району.

Як зазначив М.Добкін, ініціювати відкликання цих керівників будуть місцеві партійні організації. "Хай шукають собі іншу роботу, а ми будемо вибирати інших, більш відповідальних керівників", - заявив М.Добкін.
Він також зазначив, що через невиконання вимог щодо благоустрою території буде ініційована заміна керівника комунального підприємства "Бюро майнових відносин" у м. Харкові.

М.Добкін також попередив голову Лозівської райдержадміністрації Богдана Реву і первомайського міського голову Сергія Теплицького про те, що до них є претензії за невиконання графіків погашення заборгованості за газ.

Довідка "SQ". У ході акції з благоустрою на кінець квітня в Харківській області очищено та приведено в належний санітарний стан 82% території всіх 1 тис. 560 кладовищ. Також були упорядковані всі території, на яких розташовані 688 братських могил, 74 меморіальні комплекси та 149 місць почесних поховань.

Також у ході суботників у Харківській області ліквідовано 3 тис.848 з 4 тис. 422 стихійних звалищ, в тому числі 646 звалищ у межах вулиць і доріг, 2 тис. 832 - на прибудинкових територіях і 370 - на пустирях. Зібрано та вивезено 32,14 тис.куб.м відходів і сміття, приведено в порядок 383 га (96%) території всіх 329 парків, 191тис. га (95%) території всіх 455 скверів, висаджено 109,7 тис. дерев, 20,6 тис. кущів, створено 7,6 га нових газонів, засіяно 1,2 з 5,2 га клумб. Окрім того, в ході акції було упорядковано 2 тис. 050 з 2 тис.461 дитячих та спортивних майданчиків, відремонтовано 57 та створено 4 нових майданчики.