Контрольно-ревізійне управління (КРУ) 1 червня розпочне перевірку діяльності КП "Житлкомсервіс" (Харків). Про це 18 травня під час засідання виконкому Харківської міськради повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес. За його словами, одночасно діяльність підприємства перевірить і міська влада, в тому числі і на предмет ремонту дитячих майданчиків.

Під час засідання виконкому Г.Кернес дав доручення комунальним службам міста відремонтувати всі дитячі майданчики, які постраждали під час зими або зламалися під час експлуатації. Також Г.Кернес висунув вимогу до Департаменту житлового господарства міськради, щоб до 1 червня на всі дитячі майданчики міста був завезений свіжий пісок.

За словами директора Департаменту житлового господарства Харківської міськради Романа Нехорошкова, на дитячі майданчики необхідно завезти 2 тис. куб. м піску. "Зараз департамент уклав договір на підвезення 1 тис. кубометрів піску за рахунок бюджетних коштів. Додатково пісок буде завезений на майданчики ще у липні-серпні, оскільки він швидко витрачається. Багато харків'ян бере пісок для господарських потреб", - додав директор департаменту.

Довідка "SQ". КП "Житлкомсервіс" створено відповідно до рішення сесії Харківської міськради від 26 липня 2006 р. З 1 січня 2007 р. квартплата городян надходить на рахунок КП "Житлкомсервіс", яке замовляє житлово-комунальні послуги для своїх споживачів і, відповідно, оплачує їх. У разі необхідності перерахунок квартплати для харків'ян також проводиться підрозділами КП "Житлкомсервіс".