Новые тарифы на тепло- и водоснабжение объявят после 1 сентябряНові тарифи на теплопостачання та водопостачання стануть відомі після 1 вересня. Про це 17 серпня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, 15 з 19 підприємств теплокомуненерго Харківської області вже подали обгрунтування зміни тарифів до Інспекції з контролю за цінами. Документи чотирьох підприємств уже "на виході", а КП "Харківські теплові мережі" отримало висновок інспекції та направило матеріали в для затвердження тарифів у Національну комісію регулювання електроенергетики України (НКРЕ).

За словами В.Дулуба, після 1 вересня НКРЕ видасть наказ, яким затвердить розроблені підприємствами проекти тарифів. Усього для області належить затвердити 354 тарифи. За 349 тарифами матеріали вже подані до інспекції. "Оскільки тарифи переглядалися у зв'язку із здорожчанням газу, то йдеться про їх збільшення", - зазначив В.Дулуб.

Довідка "SQ". НКРЕ підвищила з 1 серпня 2010 р. граничну ціну на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики на 50%. Про це йдеться в постанові НКРЕ № 813 від 13 липня 2010 р. З 1 серпня граничний рівень ціни на газ для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення, зросте з 872,78 грн. до 1309,2 грн. за 1 тис.куб.м (з урахуванням ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і розподіл газу). Також НКРЕ з 1 серпня підвищив на 50% відпускні ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявністю або відсутністю в абонента лічильника.

За даними В.Дулуба, тарифи на опалення у зв'язку із здорожчанням газу в середньому зростуть у Харківській області на 20-25%.