Позачергове засідання Верховної Ради України відбудеться 30 серпня. Про це повідомила "РБК-Україна" з посиланням на голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. "Сьогодні у президента відбулася нарада, і в рамках коаліції ми вирішили, що позачергове засідання відбудеться 30 серпня. Всі необхідні документи на остаточній стадії підготовки, і сьогодні, я думаю, вони будуть зареєстровані", - заявив О.Єфремов.

За його словами, на позачерговому засіданні планується розглянути три питання. "По-перше, зміни до закону про вибори. Ми готові розглянути ті пропозиції, які внесе президент. По-друге, ми розглянемо питання щодо відновлення вкладів Ощадбанку СРСР, а також питання про соціальний захист населення в умовах можливого зростання цін, з огляду на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги", - додав О.Єфремов.

Довідка "SQ". Верховна Рада (ВР) 10 липня прийняла в цілому закон "Про вибори депутатів ВР Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів". Закон припускає, що вибори депутатів ВР Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною мажоритарно-пропорційною системою (50% - за списками політичних партій, а 50% - за мажоритарною системою відносної більшості). Висувати кандидатів у депутати можуть тільки політичні партії, місцеві організації яких зареєстровані не пізніше, ніж за 365 днів до дня виборів. Виборчий процес буде тривати 50 днів.

НКРЕ з 1 серпня 2010 р. підвищила на 50% граничну ціну на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики (з 872,78 грн. до 1309,2 грн. за 1 тис.куб.м (з урахуванням ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки , тарифів на транспортування і розподіл газу).

Також НКРЕ з 1 серпня на 50% підвищила відпускні ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявністю або відсутністю в абонента лічильника.

За словами міністра житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича, тарифи на опалення будуть підняті з початку опалювального сезону - 15 жовтня. За даними заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, цей тариф у Харківській області зросте на 20-25%.