Міністр палива та енергетики Юрій Бойко проведе 22 червня в Харкові нараду. Про це 18 червня під час виїзного засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2010-2011 рр. повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, передає офіційний сайт ХОДА. За словами М. Добкіна, Ю. Бойко в Харкові буде обговорювати з обласною владою рівень розрахунків регіону за газ, а також інші питання. Губернатор зазначив, що на нараді з міністром підніме питання компенсації різниці в тарифах.

"Я не буду погоджуватися з тими претензіями, які нам сьогодні пред'являє ДК "Газ України", вимагаючи компенсувати різницю в тарифах за населення з місцевих бюджетів. У нас цих грошей немає. Це прямий обов'язок держави, мало того, бюджет України спеціально для цих цілей виділив більше 3 млрд. грн. Там є і гроші, які повинні бути направлені в Харківську область", - зазначив губернатор.

 

Довідка "SQ". 18 червня під час робочої поїздки до Дергачівський район М. Добкін заявив, що райони-боржники за спожитий газ залишаться без тепла в опалювальний сезон 2010 - 2011 рр..