На Харківській обласній митниці ввели нову штатну структуру, яка передбачає скорочення чисельності співробітників на 154 людини - до 874 посадових осіб. Про це 18 січня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомив начальник митниці Сергій Іванов. За його словами, 77 робочих місць на облмитниці були вакантними, тому щоб вийти на цифру 154 потрібно скоротити 77 працюючих співробітників. Оптимізація чисельності штату митниці проходить у рамках концепції реформування митної служби України.

Начальник митниці також зазначив, що в новому штатному розкладі обласної митниці введено 11 митних постів (раніше їх було п'ять) та 12 відділів митного оформлення. Коли набуде чинності Митний кодекс України, керівники митних постів отримають більш широкі повноваження, ніж у них зараз. При цьому до складу митних постів увійшли відділи митного оформлення, що дозволило без скорочення місць оформлення скоротити управлінський апарат. Наприклад, на базі Східного митного комплексу замість трьох відділів митного оформлення передбачена робота одного митного поста.

Як уточнили "SQ" в обласній митниці, 77 працівників уже отримали повідомлення про те, що вони будуть звільнені за два місяці.

Довідка "SQ". У рамках адмінреформи в Харківській області проходить скорочення штатів державної служби. Зокрема, на 10% скоротили штат облпрокуратури, на 30% - штат облМНС, на 40% - штат ДАІ, на 50% планується скоротити облСЕС.