Верховный суд обязал бывшего депутата Харьковского горсовета В. Картавых публично извиниться перед Г. КернесомВерховний суд України (ВСУ) зобов'язав колишнього депутат Харківської міськради В'ячеслава Картавих спростувати інформацію, висловлену ним на адресу в.о. міського голови - секретаря міськради Геннадія Кернеса. Як повідомила "SQ" завідуюча секретаріатом судової палати у цивільних справах ВСУ Галина Івженко, рішення суду вступило в силу 30 липня 2010 р. Цим рішенням ВСУ залишив без змін рішення Київського райсуду Харкова від 19 вересня 2008 р. і Апеляційного суду Харківської області від 4 лютого 2010 р.

Згідно рішення ВСУ, протягом 20 днів В.Картавих повинен публічно спростувати інформацію про те, що "де б не з'являвся Г.Кернес, він завжди створював злочинне співтовариство";

про те, що Г. Кернесу був дозволений доступ у камеру одного із затриманих, і він змусив одного з підслідних зізнатися у виготовленні вибухового пристрою та організації вибуху;

про те, що Г. Кернес "готує на адресу мене (В. Картавих - "SQ") і членів моєї сім'ї провокації та знищення";

про те, що Г. Кернес "намагається зробити з міськвиконкому, міськради злочинну організацію, примушуючи людей чинити протиправні дії".

Згідно рішення суду, В.Картавих повинен зібрати прес-конференції в прес-центрах "STATUS QUO" і "Майдан Свободи" аналогічні тим, які відбулися 27 серпня і 4 жовтня 2007 р. відповідно.

Довідка "SQ". У жовтні 2007 р. Г.Кернес звернувся з позовом до В.Картавих про спростування недостовірної інформації. Г.Кернес зазначив, що 27 серпня 2007 р. у інформаційному агентстві "STATUS QUO" В.Картавих на прес-конференції розповсюдив недостовірну інформацію, зокрема про те, що Г.Кернес нібито організував вибухи в Харкові 13 січня і 13 червня 2007 р . Г.Кернес просив, щоб була проведена прес-конференція, на якій В.Картавих спростував би своє твердження. В.Картавих позов не визнав і подав зустрічний позов, також звинувативши Г.Кернеса у поширенні недостовірної інформації.