Харківська облрада 17 лютого на сесії прийняла програму соціального захисту населення на 2011-2015 рр. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, програма буде фінансуватися з обласного бюджету з урахуванням його можливостей. У 2011 р. прогнозний обсяг фінансування становить 20,4 млн.грн.

За словами віце-губернатора, програмою передбачено надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям області, які опинилися в складній життєвій ситуації, а також цільової допомоги громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи (до 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи, по 500 грн.), удовам померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС (по 300 грн.). Розмір допомоги дітям-інвалідам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, збільшено з 220 грн. до 300 грн. на місяць, дітям-сиротам - з 280 грн. до 500 грн.

І.Шурма також зазначив, що програма передбачає надання матеріальної допомоги інвалідам Великої Вітчизняної війни та учасникам бойових дій (до 66-ї річниці Перемоги, по 500 грн. кожному), а також відшкодування витрат за житлово-комунальні послуги сім'ям загиблих в Афганістані (за 1 тис.грн.). У цілому прогнозний обсяг фінансування адресної допомоги в 2011 р. складає 6,6 млн.грн.

Уперше за останні роки програма передбачає витрати на проведення капітальних ремонтів у будинках-інтернатах (1,3 млн.грн.). Також планується виділяти кошти для надання допомоги, пов'язаної з похованням померлих громадян, на яких поширюються пільги згідно Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи". За цією статтею буде виділятися по 850 грн.