Харківська міськрада 16 листопада на сесії внесла зміни до Міської цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 р.

Внесення змін до програми пов'язане зі збільшенням фінансування. Так, прогнозні показники фінансування з держбюджету збільшуються на 63,37 млн.грн., з місцевих бюджетів - на 35,2 млн.грн., з інших джерел - на 244 млн.грн. Зокрема, за рахунок державного бюджету збільшується обсяг коштів на реконструкцію стадіону "Олімпік", який знаходиться на балансі Харківського державного вищого училища фізкультури № 1 (буде виділено сумарно 12 млн.грн.), а також на будівництво харківського метрополітену (101,36 млн. грн). У свою чергу зменшені прогнозні показники фінансування за рахунок держбюджету реконструкції харківського аеропорту (буде виділено 25 млн.грн. на фінансування розробки проекту і будівництво аеродромно-диспетчерської вежі, гроші виділить ДП обслуговування повітряного руху "Украерорух") й автомобільного пункту пропуску "Гоптівка" (25 млн.грн).

За рахунок міського бюджету буде збільшене фінансування облаштування парковок для цільових груп УЄФА (500 тис.грн.), ремонту фасадів житлових будинків на маршрутах руху учасників та гостей чемпіонату і будинків у зоні, прилеглій до стадіону "Металіст" (6,1 млн.грн.).