ДП "Харьковстандартметрологія" з початку 2010 р. перевірило підготовку шести хлібопереробних підприємств області до прийому зернових культур на переробку та зберігання. Як повідомив "SQ" генеральний директор підприємства Михайло Будьонний, на чотирьох підприємствах виявлені порушення вимог закону "Про метрологію та метрологічну діяльність".

За його словами, зокрема, встановлено, що у виробничо-технологічних лабораторіях підприємств використовуються непридатні до застосування засоби вимірювальної техніки. З перевірених 268 засобів вимірювальної техніки 29 не були повірені (вимірювачі деформації клейковини, вологоміри, термометри, гігрометри, ваги, набір гир, спектрофотометр, прилад числа падіння). На трьох підприємствах не складені й не погоджені з територіальним органом Держспоживстандарту переліки засобів вимірювальної техніки, що знаходяться в експлуатації і підлягають повірці в 2010 р.

За результатами перевірок дані приписи про усунення виявлених порушень та притягнуто до адміністративної відповідальності вісім посадових осіб.