Вісім студентських гуртожитків Харкова будуть готові прийняти футбольних уболівальників під час матчів Євро-2012. Про це 15 червня повідомив журналістам директор Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Харківської міськради Віктор Христоєв. За його словами, розмістити фанатів зможуть гуртожитки Харківського національного університету ім. В. Каразіна, Національного технічного університету "ХПІ", Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, Харківського училища фізкультури і спорту.

Як зазначив В. Христоєв, студентів, що живуть у цих гуртожитках, тимчасово переселять в інші гуртожитки. "Щоб встигнути підготувати студентські гуртожитки до прийому вболівальників, за місяць до ігор (чемпіонат стартує 8 червня - "SQ ") планується виселити студентів в інші гуртожитки. На реконструкцію восьми гуртожитків з держбюджету буде виділено 102 млн. грн.", - підкреслив директор департаменту .

Довідка "SQ". До Євро-2012 в Харкові планується підготувати 67 об'єктів для розміщення вболівальників та сім'ї УЄФА.

Усього Харків повинен гарантувати УЄФА 1 тис. 240 п'ятизіркових номерів, 1 тис. 315 чотиризіркових та 210 тризіркових. В об'єкти розміщення включені також 6 готелів Полтави на 260 номерів.