Харківська прокуратура та Управління з боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС України в Харківській області проводять спільну санкціоновану перевірку господарської діяльності АТ "Концерн "АВЕК і Ко". На території офісу концерну, на вул.Мироносицькій присутні співробітники спецпідрозділу "Сокіл". Як повідомила 16 лютого "SQ" прес-секретар облуправління міліції Лариса Волкова, правоохоронці також проводять перевірку на території ТЦ "Барабашово".

Як повідомив "SQ" керівник прес-служби ТЦ "Барабашово" Євген Романов, перевіряється одне з підприємств, яке співпрацює з концерном "АВЕК". "Перевірка почалася, наскільки я знаю, вранці, перевіряють одного з наших контрагентів, а не сам концерн", - зазначив Є.Романов.

За словами генерального директора ТОВ "ХарОптТорг" (керівна компанія харківського ТЦ "Барабашово" - "SQ") Андрія Шестакова, ТЦ "Барабашово" працює в звичайному режимі.

У прес-службі концерну "АВЕК" інформації з цього питання "SQ" не надали.

Довідка "SQ". АТ "Концерн АВЕК і Ко" працює на українському ринку з 1987 р. Основні напрями діяльності: інвестиції в будівництво об'єктів комерційної нерухомості, девелопмент, управління нерухомістю. Також до концерну входить ТЦ "Барабашово" і ЗАТ "Час". Почесний президент концерну - народний депутат Олександр Фельдман.

ТЦ "Барабашово" заснований 1996 р., розташований біля виходів ст.м. "Ім. Академіка Барабашова". Площа ринку - 60 га. На території ТЦ розташовано 14 тис. торгових місць, на них працюють близько 40 тис. підприємців. Товарообіг на місяць становить близько 200 - 300 млн. дол. Володіє та управляє ним АТ "Концерн АВЕК і Ко".