Госинспекция по контролю за ценами будет ликвидирована - министр экономикиДержавна інспекція з контролю за цінами буде ліквідована шляхом об'єднання з Держкомітетом у справах захисту прав споживачів. Про це заявив міністр економіки Василь Цушко, повідомили "Українські новини".

За словами В.Цушка, це питання буде вирішено протягом 1-2 тижнів. За його словами, об'єднання відомств дозволить скоротити кількість перевірок, проведених на підприємствах, оскільки одне відомство буде відразу перевіряти дотримання правил ціноутворення і прав споживачів.

Довідка "SQ". Голова Держкомцін Тетяна Рудь увечері 9 листопада була затримана правоохоронними органами. Затримання проводилося в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно першого заступника начальника і начальника одного з відділів Держцінінспекції в Київській області, які були затримані раніше за вимагання та отримання хабара від директора приватного підприємства за ненакладення штрафних санкцій. 10 листопада Т.Рудь була звільнена з обійманої посади.