Господарський суд Харківської області зобов'язав ТОВ "Котельні лікарняного комплексу" виплатити Зміївській райдержадміністрації 999 тис. 500 грн. Як повідомив 11 жовтня "SQ" голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мураєв, Госпсуд виніс це рішення 6 липня.

Начальник юридичного відділу апарату Зміївської райадміністрації Світлана Гирман розповіла "SQ", що керівництво ТОВ "Котельні лікарняного комплексу" подало апеляцію на це рішення Госпсуду, і 27 вересня Апеляційний господарський суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

"Позивачем виступила прокуратура Зміївського району в інтересах райадміністрації. Відповідачі ще можуть оскаржити рішення у Вищому господарському суді, але, наскільки я знаю, підприємство туди ще не зверталося", - зазначила С.Гирман.

У свою чергу Є.Мураєв зазначив, що райадміністрація готова укласти з ТОВ "Котельні лікарняного комплексу" "мирову". За його словами, підприємству нададуть розстрочку на рік, щоб воно змогло повертати гроші до районного бюджету частинами.

 

Довідка "SQ". 12 серпня 2010 р. стосовно колишнього голови Зміївської райдержадміністрації Анатолія Гацька та низки колишніх чиновників Зміївської райдержадміністрації (РДА) було порушено кримінальну справу за ст. 210 Кримінального кодексу України за фактом нецільового використання бюджетних коштів на суму близько 1 млн.грн.

Як заявив у серпні 2010 р. Є.Мураєв, у 2008 р. котельні Зміївського районного комунального підприємства теплових мереж було передано в оренду ТОВ "Котельні лікарняного комплексу". "Коли я поставив питання, чому передали, то співробітники, які працювали за попереднього голови райадміністрації, сказали, що на момент укладення договору на постачання газу у 2008 р. у нашого комунального підприємства була заборгованість 825 тис. грн за газ. На цій підставі неможливо було укласти договори на постачання. Але після передачі котелень приватному підприємству тарифи зросли у 1,5 рази, й у вересні 2008 р. у проекті бюджету була передбачена компенсація у 999 тис. 500 грн. за різницю в тарифах цим котельням. Тобто на рідне підприємство покрити борги в 825 тис.грн. не знайшлося, а компенсувати різницю піднятих тарифів змогли", - підкреслив Є.Мураєв.

16 серпня А.Гацько заявив, що рішення про виділення грошей ТОВ "Котельня лікарняного комплексу" пройшло узгодження у бюджетній комісії Зміївської райради, а після було прийняте на сесії цієї ради.