"Рано чи пізно у цій державі усі звикнуть до того, що рішення суду не коментуються, а виконуються", - заявив 11 жовтня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, говорячи про винесення вироку екс-прем'єр-міністру, лідеру ВО "Батіківщіна" Юлії Тимошенко.

"Існує апеляція, і той, хто не згоден з рішенням суду, може його оскаржити в суді вищої інстанції, наприклад, у Верховному суді. Крім того, ми повинні звикнути до того, що є незворотність покарання: будь-яку людину, яка вчинила злочин, незалежно від її посади і впливу, як і будь-яку пересічну людину, можуть засудити до покарання. Але я зараз говорю не про вирок Ю.Тимошенко, а про ситуацію взагалі", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва сьогодні, 11 жовтня, засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі. Ю.Тимошенко визнали винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень). Суд також зобов'язав Ю.Тимошенко відшкодувати НАК "Нафтогаз України" 1 млрд. 516 млн. грн.

Ю.Тимошенко звинувачувалася в перевищенні службових повноважень при підписанні у 2009 р., коли вона була прем'єр-міністром України, контракту на постачання в Україну російського газу. Ю.Тимошенко перебуває під вартою з 5 серпня 2011 р.