У Харкові буде відкрите почесне консульство Литовської Республіки. Про це 11 квітня під час зустрічі з литовською делегацією повідомив заступник харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов, передав сайт міськради.

"Якщо ми докладемо максимум зусиль, щоб іти назустріч один одному, то співпраця між нашими державами в економічній сфері стане набагато інтенсивнішою. Відкриття в Харкові почесного консульства Литовської Республіки - це той крок, який зблизить нас і чітко позначить шляхи нашої співпраці", - зазначив І.Терехов.

За його словами, наразі вирішуються всі документальні формальності з організації консульства. Кандидатом на посаду почесного консула є депутат Харківської міськради Костянтин Токарєв.

Довідка "SQ". 11 квітня в Харкові І.Терехов зустрівся з міністром посольства Литовської Республіки в Україну Марюсом Януконісом і комерційний аташе Литовської Республіки в Україні Кястутіс Масальскіс. На зустрічі обговорювалися двосторонню економічну співпрацю, харківські бізнес-проекти і відкриття в Харкові почесного консульства Литовської Республіки.