"Газифікація сільських районів Харківської обл. ускладнюється необхідністю прокладати газопроводи великої протяжності. Наприклад, у Великобурлуцькому районі для газифікації сел.Приколотне необхідно прокласти близько 15 км газопроводу", - заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Володимир Бабаєв, передав офіційний сайт ХОДА.

"У нас розроблені схеми газифікації кожного району, за ними ми вибираємо оптимальний напрямок, щоб з меншими витратами на прокладання газопроводів високого та середнього тиску максимально газифікувати домоволодіння", - повідомив В.Бабаєв. За його інформацією, 11 лютого в Сахновщинському районі буде газифіковане с.Жовтень, у якому 269 будинків, наступного тижня в Нововодолазькому районі - с.Завадівка, яке налічує 250 будинків.

"Якщо минулого року ми газифікували близько 6 тис. будинків, то цього року плануємо провести газ в приблизно 12 тис. будинків. Упевнений, що цього року ми зробимо досить потужний прорив у газифікації сільських районів області", - підкреслив В.Бабаєв .