У грудні цього року КП "ВТП "Вода" (Харків) виключать з реєстру державних підприємств, тим самим остаточно його ліквідують. Про це 10 листопада на засіданні комісії Харківської міськради з питань транспорту, зв'язку та екології повідомила заступник директора Департаменту комунального господарства міськради Марина Борисенко.

За її словами, на сьогодні всі основні активи КП "Вода" передані на баланс "Харківкомуночистводу". "У зв'язку з цим необхідно переоформити всі кредитні договори, і ми будемо просити депутатів міськради збільшити ліміт кредитування "Харківкомуночистводу" до 150 млн.грн., щоб у законному полі переоформити всі кредити", - зазначила М.Борисенко.

Довідка "SQ". 12 січня 2011 р. на сесії Харківської міськради було ухвалено рішення про приєднання КП "ВТП "Вода" до КП "Харківкомуночиствод". Як сказано в пояснювальній записці до рішення, збитки КП "Вода" за 9 місяців 2010 р. склали 515 млн. грн., КП "Харківкомуночиствод" - 4,6 млн.грн., тому підприємства змушені залучати кредити для своєчасних розрахунків за електроенергію та ремонт інженерних мереж, а реорганізація призведе до більш результативного використання об'єднаних ресурсів.

Як заявляв 8 червня директор "Харківкомуночистводу" Іван Корінько, нове об'єднане підприємство називатиметься "Харківкомуночиствод". "Ми залишаємо назву одного з об'єднаних підприємств, щоб спростити і здешевити процедуру відкриття нового", - підкреслив І.Корінько. За його словами, надалі планується перейменувати нову комунальну структуру в "Харківміськводоканал".

1 жовтня КП "ВТП "Вода" та КП "Харківкомуночиствод" об'єднали в одне водопровідно-каналізаційне підприємство.