Кабмін виділить 50 млн.грн. на 2010 р. на завершення будівництва ст. "Олексіївська" харківського метрополітену. Про це 10 червня в Харкові повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. Як відзначив перший віце-прем'єр, коаліційний уряд зробить все, аби станція була побудована в 2010 р. За його словами, він доручив профільним відомствам забезпечити фінансування будівництва ст. "Олексіївська".

Довідка "SQ". З держбюджету в 2008 р. на будівництво харківського метро планувалося виділити 78,9 млн.грн., було отримано 49,6 млн.грн. У 2009 р. на будівництво ст. "Олексіївська" було виділено 75 млн.грн., які були освоєні до початку 2010 р. Для продовження робіт з будівництва станції з харківського міського бюджету було виділено 30 млн.грн. Для закінчення будівництва станції потрібно витратити ще близько 87 млн.грн. Очікується, що ці кошти надійдуть з держбюджету. Планується також, що Харківська міськрада візьме кредит на будівництво станції в 50 млн.грн.

За останні 10 років у харківському метро в експлуатацію були введені дві станції - "Ботанічний сад" і "23 Серпня".

А. Клюєв 10 червня перебував у Харкові з одноденним візитом, під час якого він відвідав станцію метро, що будується, а також ДП "Завод ім.Малишева" та КП "Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова". Також А. Клюєв провів нараду з проблем розвитку Харківської області.