"Ім'я загиблого міліціонера Сергія Євлахова буде вписано золотими літерами в історію харківської міліції", - заявив 9 липня у Харкові, на траурній панахиді, міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов. За його словами, з подібних трагічних випадків на службі правоохоронні органи роблять висновки: існуючі інструкції для співробітників з поведінки в екстрених ситуаціях доповнити чи виправити.

Траурна панахида відбулася в ДК міліції. Провести С. Євлахова в останню путь прийшли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Михайло Мартинов. Зокрема, М. Добкін заявив, що матері загиблого буде надаватися допомога. Губернатор пообіцяв вирішити матеріальні та побутові проблеми сім'ї С. Євлахова.

"Хлопець зробив героїчний вчинок. І такі вчинки піднімають авторитет міліції. Вічна йому пам'ять", - сказав М. Добкін.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив кілька пострілів у інспектора міліції 1977 р.н. Співробітник міліції С. Євлахов помер на місці події, другий міліціонер був поранений. Підозрюваного у вбивстві міліціонера було затримано вранці 8 липня. При затриманні зловмисник (21-річний чоловік) чинив опір. Два працівники міліції поранені. Поранення отримав і сам затриманий.

9 липня А. Могильов вручив почесні відзнаки МВС "Хрест Слави" оперуповноваженим відділення УГРО ХДУ Головного управління МВС України в Харківській області А. Жданову і В. Гвоздику. Старший сержант міліції                 С. Євлахов був нагороджений посмертно. С. Євлахов пропрацював у міліції 7 років. У загиблого залишилися мати і старший брат Олександр.