Харківський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов Харківської міськради до представників сексуальних меншин міста про обмеження права на збори шляхом заборони мітингу. Про це 7 липня повідомив сайт міськради.

На засідання суду представники відповідачі - організатора акції харків'янина А. Саньковича - не з'явилися, тому судове засідання відбулося без їхньої участі. Відмову в дозволі на проведення мітингу міськрада мотивувала тим, що в Харкові проживають люди з різними поглядами (в тому числі релігійними), які можуть не збігатися з поглядами представників секс-меншин. Тому під час проведення параду можуть виникнути конфлікти. Також проведення параду ускладнило б ситуацію на дорогах у центрі міста.

Суд ухвалив в повному обсязі задовольнити адміністративний позов Харківської міськради до А. Саньковича про обмеження права на збори шляхом заборони мітингу.
 

Довідка "SQ". 29 червня погоджувальна комісія Харківського міськвиконкому розглянула заявку на проведення мітингу-ходи представників сексуальних меншин. За інформацією заявників, акція під девізом "Ми - за рівні права всіх українців!" повинна була відбутися 23 серпня, з 9.15 до 11.00. Близько 1000 учасників акції збиралися пройти ходою вул. Сумською від пл.Конституції до пл.Свободи та провести мітинг. На засідання погоджувальної комісії ніхто із заявників не з'явився. Комісія вирішила, що проведення такої акції 23 серпня неможливо, тому Юридичний департамент міськради підготував звернення до суду про заборону проведення акції.