Харківські міліціонери будуть їздити в метро за рахунок міського бюджету. В.о міського голови, секретар міськради Геннадій Кернес 7 червня на засіданні виконкому міськради дав доручення розробити механізм втілення в життя цього рішення і винести його на сесію міськради. Він також доручив начальнику КП "Харківський метрополітен" Сергію Мусєєву забезпечити міліціонерів безконтактними картками пільгового проїзду. Від міліції буде потрібно надати списки співробітників, яким за службовим обов'язком необхідний пільговий проїзд у метро.

Як повідомив журналістам начальник Харківського міськуправління ГУ МВС України в Харківській обл. Олександр Баранник, правом безкоштовного проїзду будуть користуватися "близько 2 тис. міліціонерів, які несуть службу безпосередньо з охорони громадського порядку". Списки та уся необхідна документація буде підготовлена протягом 10 днів.

За словами О. Баранника, до реалізації цього рішення міліціонери будуть продовжувати платити за проїзд у метро як звичайні громадяни.