Сесію Харківської міськради планується провести 23 червня. Про це 5 червня після всеукраїнської селекторної наради з питань розрахунків за спожиті енергоносії повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін.

Як зазначив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, очікується, що на цій сесії міськрада ухвалить рішення про погашення заборгованості за енергоносії низки організацій, що фінансуються з міськбюджету. Після погашення заборгованості КП "Харківські теплові мережі" (ХТМ) проведуть оплату за газ. "Після цього в області не буде проблем із загальним показником оплати за газ НАК "Нафтогаз України". Але в кожному окремому населеному пункті, в якому є заборгованість за газ, будуть проблеми", - зазначив В. Бабаєв.

Довідка "SQ". У Харківській області з 18 підприємств теплокомуненерго, які підписали графіки погашення заборгованостей з ДК "Газ України", 9 підприємств не виконали графіки. ХТМ взяло 40 млн. грн. кредиту а також знайшло 14 млн грн. резерву. Ці кошти були перераховані в оплату за газ.

Як було заявлено на селекторній нараді, за перші п'ять місяців 2010 р. НАК "Нафтогаз України" реалізував 24,8 млрд.куб.м газу на 31,4 млрд.грн. Споживачі газу сплатили 24,4 млрд.грн. (рівень розрахунків склав 77,4%). Заборгованість підприємств теплокомуненерго країни склала 4,4 млрд.грн. Заборгованість споживачів Донецької області складає 1,3 млрд.грн., Дніпропетровської - 720 млн. грн., Харківської - 478 млн.грн., Рівненської - 417 млн.грн. Заборгованість споживачів м.Києва складає 1,4 млрд.грн.