Обласна влада ініціює зустріч харківських і британських бізнесменів

Харківська облдержадміністрація (ХОДА) ініціює проведення зустрічі представників великого бізнесу з Харкова і Великобританії орієнтовно наступного року. Про це повідомив голова ХОДА Михайло Добкін під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Лі Тернером. За словами губернатора, така зустріч необхідна для ознайомлення потенційних партнерів з інвестиційними перспективами регіону.

Як повідомив М. Добкін, зараз обласна влада створює книгу інвесторів, в якій буде зібрана інформація про привабливі з точки зору інвестування проекти, потенційних харківських партнерів.

За словами губернатора, для стратегічних партнерів-інвесторів Харківська область створить особливо привабливі умови, своєрідний "зелений коридор". М. Добкін відзначив, що для встановлення міцних бізнес-зв'язків Харкову необхідно буде ввести в експлуатацію сучасний термінал в аеропорту та створити комфортні умови для проживання гостей. Губернатор при цьому повідомив, що будівництво терміналу може бути закінчено в кінці наступного року.

Л. Тернер у відповідному слові зазначив, що Україна є важливим стратегічним партнером для Великобританії. При цьому посол відзначив, що багатьох британських інвесторів відлякує від вкладень в українську економіку не зовсім сприятливий інвестиційний клімат, зокрема, складна дозвільна система і труднощі, пов'язані із земельними питаннями. Разом з тим  Л. Тернер підкреслив, що побачене їм у Харківській області дозволяє говорити про досить добру інвестиційну привабливость регіону.