Харківський міський голова Геннадій Кернес 5 червня зустрівся з мешканцями будинку у пров. Отакара Яроша, 11. Як повідомив сайт міськради, там міський голова провів виїзну нараду з директорами департаментів міськради, керівниками міських комунальних підприємств і служб, які відповідають за сферу ЖКГ. Мер віддав розпорядження, щоб протягом місяця житлово-комунальні служби та комунальні підприємства міста вирішили всі проблемні питання в цьому будинку.

Зокрема, в будинку повинні замінити всі аварійні мережі та комунікації, відновити фасад, відремонтувати під'їзд, перекласти проводку, вставити вибиті в під'їзді вікна, замінити покрівлю та кронувати всі дерева, які руйнують її гілками. Також у будівлі зроблять освітлення на сходових клітинах.

Окрім того, міський голова дав указівку упорядкувати територію навколо самого будинку і відновити перед ним освітлення і побудувати дитячий майданчик. "Ми зробимо все поетапно. Спочатку відремонтуємо комунікації, потім - фасад і далі за планом. Коли ми закінчимо капітальний ремонт, необхідно, щоб ви (мешканці - "SQ") і далі стежили за будинком, а не пускали все на самоплив", - зазначив Г.Кернес.

Довідка "SQ". Мешканці будинку по пер.Отакара Яроша, 11 березня червня провели загальні збори, на якому заявили, що в будинку поступово руйнуються дві цегельних стіни, а будівля знаходиться в аварійному стані. За словами мешканців, вони неодноразово зверталися до КП "Жилкомсервіс" і писали листа міському голові Г.Кернесу, але будівля ніхто не ремонтує. Будинок на 94 квартири є колишнім гуртожитком міської лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім.О.Мещанінова, яка була передана на баланс міста.