Харків замовить 52 спарених тролейбуси замість 97-ми, як планувалося раніше. Про це 6 квітня заявив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, до такого рішення міська влада прийшла, більш детально вивчивши ситуацію з рухомим складом у місті. "Ми закуповуємо 52 спарених тролейбуси, 30 з яких уже є, а також 22 одинарних тролейбуси", - заявив Г.Кернес. Окрім того, планується купити 10 автобусів для пасажирських перевезень і один "НеоЛАЗ" - для міжміських.

За словами мера, Харків уже закупив близько 100 одиниць транспорту завдяки спільним зусиллям перевізників та інвесторів. "Найближчим часом закуплений транспорт буде працювати на міських маршрутах - на Нових будинках, Салтівці, пр. Гагаріна", - зазначив Г.Кернес.

Довідка "SQ". У березні 2010 р. був підписаний меморандум між Кабінетом міністрів України та ЗАТ "Львівський автобусний завод" на постачання 2050 автобусів і тролейбусів для українських міст, які прийматимуть матчі Євро-2012 (Київ, Донецьк, Львів і Харків). У листопаді 2010 р. до Харкова зі Львова надійшли 16 автобусів у рамках підготовки до Євро-2012. Як заявив тоді Г.Кернес, окрім них планується закупити ще 10 автобусів і 97 тролейбусів. Вартість замовлення складе 100 млн.грн., ці кошти будуть виділені з держбюджету.

25 січня 2011 р. у Харкові на пл. Свободи відбулася презентація п'яти нових низькопольних тролейбусів львівського виробництва.