Генеральний прокурор України Віктор Пшонка прогнозує успішне розкриття справи про зникнення головного редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва. Про це В.Пшонка повідомив на засіданні парламенту, відповідаючи на запитання народних депутатів, передає "УНІАН".

Генпрокурор нагадав, що правоохоронні органи порушили кримінальну справу про зникнення журналіста, і його розслідування триває. "У Харкові працює сильна слідчо-оперативна група з керівників МВС, з центрального апарату та центрального апарату Генпрокуратури. Кримінальна справа розслідується професійно. Але, повірте, там є багато версій, вони відпрацьовуються, а для цього потрібен час", - зазначив В.Пшонка .

Довідка "SQ". Родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі (сел. Старий Салтів, Вовчанський р-н). В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції. За словами співробітника газети "Новий стиль" Юрія Хомайка, в останні три роки основними фігурантами розслідувань газети були представники харківських силових структур С.Денисюк, В.Плетньов і С.Хачатрян.

Верховна Рада 4 листопада прийняла постанову "Про надання згоди на призначення Президентом України В.Пшонки на посаду генерального прокурора України". За відповідне рішення проголосували 292 депутати.