Прем'єр-міністр Микола Азаров планує найближчим часом приїхати до Харкова і перевірити, що відбувається на ДП "Завод ім.Малишева". Про це 3 червня повідомив журналістам перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Микола Борисенко. За його словами, М. Азаров планував відвідати завод вже сьогодні, але відмовився від цієї ідеї у зв'язку зі зборами з нагоди проголошення президентом Віктором Януковичем України послання до українського народу.

Як зазначив М. Борисенко, М. Азарову доповіли про ситуацію на заводі на одній з нарад. Доповідь про завод була підготовлена за розпорядженням голови ХОДА Михайла Добкіна.

Довідка "SQ". 25 травня на зборах активу області М. Добкін заявив, що до завтрашньої наради у М. Азарова потрібно підготувати матеріал про ситуацію на ДП "Завод ім.Малишева". "На нараді буде зроблена доповідь про тсан справ цього підприємства. Там є питання для правоохоронних органів. Наприклад, корпуси спочатку продаються, а потім підприємство орендує їх", - зазначив губернатор.

М. Добкін також підкреслив, що ситуація в промисловості області гнітюча. Але державні підприємства, які ще можна відродити, "не підуть ні праворуч, ні ліворуч". "Якщо керівники підприємств вважають, що вони отримали щасливий квиток на безстрокове керівництво заводом, то вони помиляються. Найближча перевірка на заводі ім.Малишева покаже доцільність роботи там нинішнього керівництва", - відзначив М. Добкін.