Перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов 1 грудня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) звернувся до голови ХОДА Михайла Добкіна з проханням допомогти у питаннях погашення заборгованостей на КП "Харківські теплові мережі", КП "ВТП "Вода" та КП "Міськелектротранс".

"Заборгованість "Харківських теплових мереж" за спожитий природний газ становить 590 млн. грн., і це без урахування штрафних санкцій. Причина такої ситуації в тому, що підприємство купує газ за новою ціною, а тепло продає як і раніше за старою. Тільки цього року з моменту збільшення ціни на газ збитки підприємства склали більше 100 млн. грн. Тому питання треба негайно вирішувати. На жаль, воно вирішується на рівні Києва, і ми сподіваємося найближчим часом разом з нашими київськими керівниками знайти підходи до вирішення цього питання" , - відзначив О.Кривцов.

Також, за його словами, необхідно сприяння ХОДА в питанні затвердження нових тарифів на послуги, що надаються КП "ВТП "Вода". "Борги цього підприємства за електроенергію становлять 35 млн. грн. У нього також немає джерел погашення цих боргів у вигляді нових тарифів. Усе впирається в Національну комісію регулювання електроенергетики (НКРЕ - "SQ"), де на узгодженні знаходиться розрахунок нових тарифів для цього підприємства, але до цього часу питання не розглянуте. Тому ми продовжуємо роботу з НКРЕ, сьогодні туди виїжджає група фахівців підприємства і АК "Харківобленерго". Але просимо також підтримки ХОДА, тому що в цю проблему, мабуть, треба втручатися уряду, тому що вона загальна для держави", - підкреслив перший віце-мер.

Ще одне проблемне підприємство, за його словами, - КП "Міськелектротранс". "Цього року міський бюджет Харкова надав цьому підприємству фінансову допомогу в розмірі 53,3 млн. грн. Сума чималенька, але цього виявилося недостатньо. Підприємство сьогодні заборгувало своїм співробітникам 18,7 млн. грн і 30,4 млн. грн. - до Пенсійного фонду. Джерел погашення боргів у нього теж немає. З глухого кута можна було б вийти, якби держава хоча б частково погасила свої борги з компенсації за перевезення пільгового контингенту. У цьому питанні ми також просимо підтримки в облдержадміністрації, а й самі будемо наполегливо працювати в цьому напрямку", - зазначив О.Кривцов.

М.Добкін пообіцяв О.Кривцову підтримку в Києві з кожного проблемного питання, яке є у міської влади.