Процедуру зняття з реєстрації небажаних кандидатів активно використовуватимуть на майбутніх місцевих виборах. Про це заявив 9 вересня в Харкові голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко.

"У новому законі про місцеві вибори найнебезпечніше - це зняття рейтингових кандидатів-конкурентів з реєстрації. Це можна зробити легко, без суду, тільки за рішенням територіальної комісії. Я роблю обережний прогноз, що в останній день перед виборами такі кандидати посиплються, як груші . Не беруся відповідати за Харків, але в інших містах ми будемо це спостерігати", - зазначив О.Черненко.

За його словами, на майбутніх виборах будуть і фальсифікації. Зокрема, це можуть бути маніпуляції з голосуванням удома й підкуп виборців. "Застосування адмінресурсу та переписування протоколів з результатами голосування на дільницях - можливо. Але все це важко здійснити, як показали і мукачівські вибори, і президентські 2004 р. Прямі фальсифікації без "даху" правоохоронців неможливі", - підкреслив голова КВУ.
 

Довідка "SQ". Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначено на 31 жовтня. Виборча кампанія стартує 11 вересня.