31 травня - Всесвітній день без тютюну і Всесвітній день блондинок.

Довідка "SQ". Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у 1988 р. оголосила 31 травня Всесвітнім днем ​​без тютюну. Мета проведення цього дня - привернути загальну увагу до тютюнової епідемії і запобігання смертей і хвороб, які вона викликає.

За даними ВООЗ, кожні 6,5 секунди від хвороби, пов'язаної з палінням, на планеті помирає одна людина. Люди, які починають палити в підлітковому віці і мають стаж куріння 20 або більше років, помруть на 20-25 років раніше, ніж ті, хто ніколи не курив. У цей день різні організації інформують громадськість про небезпеку вживання тютюну, методи просування товару, що використовуються тютюновими компаніями, про те, що робить ВООЗ для боротьби з тютюновою епідемією, і про те, що люди в усьому світі можуть зробити для того, щоб домогтися свого права на здоров'я та здорове життя.

31 травня також оголошено Всесвітнім днем ​​блондинок. Уперше цю дату відзначили у 2006 р. Тоді відбулася церемонія вручення премії "Діамантова шпилька" - першої спеціальної премії для блондинок - талановитих, розумних, успішних, модних і нескінченно жіночних. Як вважають вчені, справжня блондинка - явище рідкісне, і, за їхніми підрахунками, вже до 2202 блондинки остаточно зникнуть з лиця Землі. Тільки за останні 50 років число блондинів і блондинок скоротилося з 49 до 14% загальноъ кількості мешканців планети. Остання людина зі світлим волоссям народиться, на думку вчених, у Фінляндії, де проживає найбільше число світловолосих людей на душу населення.