24 квітня - Великдень, а також Міжнародний день солідарності молоді.

Довідка "SQ". Міжнародний день солідарності молоді (International Youth Solidarity Day) встановлений за рішенням Всесвітньої федерації демократичної молоді. Відзначається щороку 24 квітня. Вперше свято було відзначено в 1957 р. Цей пам'ятний день служить ще одним приводом, щоб привернути увагу державних органів, суспільства та засобів масової інформації до проблем молоді.

Молодь планети має кілька свят - Міжнародний день молоді (відзначається 12 серпня), Всесвітній день молоді (10 листопада). В Україні День молоді відзначається в останню неділю червня.

Великдень - православне свято, відзначається за місячно-сонячним календарем (перехідне свято). Слово "Великдень" має грецьке походження ("настання", "позбавлення"). За християнською традицією свято встановлене на честь воскресіння Ісуса Христа. За Євангелієм воскресіння відбувалося в Єрусалимі.

Православні християни готуються до цього свята, дотримуючись Великого поста, який триває 48 днів. Напередодні Великодня, у Велику суботу, на Гроб Господній (в Ієрусалимі, Ізраїль) сходить Благодатний вогонь. Священики вбираються у світлий одяг, урочисто одягаються віруючі. У храмах проходить божественна літургія, якій (опівночі) передує хресний хід навколо храмів.

У ніч з суботи на неділю віруючі йдуть до церкви на всеношну. У кошиках до церкви несуть різноманітні страви, зокрема, великодні паски. Урочиста процесія з співочою і священиком освячує і благословляє страви. Повернувшись додому, люди починають розговлятися, але перед тим як сісти за стіл, дівчатам треба вмитися водою, у якій лежить свячене великоднє яйце, щоб вона була такою ж красивою. Яким би не було кулінарне розмаїття на столі, починати завжди треба лише з паски. Навіть крихти цього хліба, які впали додолу, ні в якому разі не можна викидати. Відрізаний окраєць треба зберігати як талісман, який приносить щастя. У цей день кожен православний християнин повинен вітатися з іншим словами "Христос Воскрес!" і отримувати у відповідь підтвердження цих слів "Воістину Воскрес!".