Урочистості, присвячені Дню медичного працівника України (відзначаються 19 червня - "SQ"), відбулися 17 червня в Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого". Як повідомив сайт Харківської облради, у святі взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, директор Департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Юрій Сороколат. Керівники області та міста привітали медичних працівників Харківщини та вручили їм нагороди обласної ради, облдержадміністрації та міськради.

С. Чернов, звертаючись до медиків регіону, зазначив: "Можливо, у нашої держави поки що не вистачає повною мірою коштів на медичне обладнання, але головна наша цінність - люди, яких немає ні в якій іншій країні. Ваше терпіння і самовіддача замінюють все відсутнє", - висловив упевненість голова облради.

"Найбільший подарунок до вашого свята - постанова Кабінету міністрів про підвищення з 1 липня заробітної плати медпрацівникам, - сказав С. Чернов. - Хотілося б, щоб доброю щорічною традицією стало підвищення заробітної плати до Дня медпрацівників. Адже ви копіткою працею довели, що завжди будете віддані своїй професії, покликанням і клятві Гіппократа ".

Для медпрацівників Харківського регіону виступила із сольним концертом народна артистка України Катерина Бужинська.