8 листопада Клубу веселих та кмітливих виповнюється 50 років, також у цей день відзначається Міжнародний день КВК.

Довідка "SQ". Клуб веселих і кмітливих (КВК) 8 листопада відзначає свій 50-річний ювілей. Саме 8 листопада 1961 р. в ефір вийшла перша гра КВК. Також 8 листопада відзначається Міжнародний день КВК, який заснований з ініціативи президента Міжнародної спілки КВК Олександра Маслякова.

За даними Міжнародної спілки КВК, сьогодні рух КВК організований у більш ніж 100 містах Росії і країн СНД, у русі бере участь близько 1 тис. студентських команд і 2 тис. шкільних, у КВК грає близько 40 тис. осіб. За рік у залах, де проходять ігри КВН, присутні більше 5 млн. глядачів.

У Вищій лізі КВК у різний час брали участь команда Харківського вищого військового авіаційно-інженерного училища (1989), команда Харківського авіаінститут (1992), "Харківські менти" (1997), Харківського держуніверситету (1998). В іграх Вищої ліги України грали кілька харківських команд, серед яких - "НС" (Університет цивільного захисту України), "Панове інженери" (Національний аерокосмічний університет ім.М.Жуковского "ХАІ"), "Перша столиця" (Харківський національний педагогічний університет ім.Г.Сковороди) і Збірна блондинок України (СБУ). У сезоні ігор 2009 р. СБУ вийшла до фіналу ліги. Сезон ігор Вищої української ліги КВК у Києві у 2011 р. не проводиться.