8 червня - Всесвітній день океанів, а також Міжнародний день домогосподарок.

Довідка "SQ". Святкування Всесвітнього дня океанів було запропоноване на Міжнародній конференції на вищому рівні, яка відбулася 1992 р. у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). З цього часу свято відзначається всіма, хто має навіть найвіддаленіше відношення до Світового океану. У цей день співробітники багатьох зоопарків, акваріумів, дельфінаріїв координують свої зусилля для того, щоб захистити права мешканців морських глибин і стабільну екологічну обстановку. У 2008 р. Генеральна Асамблея ООН постановила, що, починаючи з 2009 р., свято відзначатиметься офіційно.

Міжнародний день домогосподарки і домохазяїна - це неофіційне свято, яке присвячене всім, хто сидить удома і піклується про благополуччя сім'ї. Свято запропонувала відзначати влада Мехіко.
У 2003 р. в Італії була створена перша в світі організація чоловіків-домогосподарів. До цієї асоціації вступають одружені представники сильної статі, щоб навчитися веденню домашнього господарства. Члени товариства опановують мистецтво красивого нарізання овочів до святкового столу, обмінюються кулінарними рецептами і обговорюють, наприклад, який миючий засіб кращий в екологічному плані.