3 лютого настає новий рік за східним календарем.

Довідка "SQ". Китайський Новий рік настає опівночі дня, на який припадає другий молодик після дня зимового сонцестояння. Рокам китайського календаря за дванадцятирічним циклом присвоюються імена тварин: Миша, Бик, Тигр, Заєць, Дракон, Змія, Кінь, Вівця, Мавпа, Півень, Собака, Свиня.

Оскільки китайський календар базується на місячних місяцях, початок Нового року потрапляє на різні дати (але завжди в проміжок між 20 січня і 20 лютого). У 2011 р. це 3 лютого.

2011-й рік за китайським календарем 12-річного тваринного циклу буде роком білого Кролика (Кота або Зайця). Цей рік несе в собі затишок, дипломатію, гостинність та теплоту. Стихія 2011 р. - метал. Значить, цього року будуть відповідати наступні кольори: білий, золотий, жовтий, сріблястий і все це з блиском. Для зустрічі Нового року рекомендується надіти наряд якого-небудь з цих кольорів і відтінків. На новорічному столі основними повинні бути овочі та зелень. Не слід подавати на стіл кролятину. У будинку по різних місцях можна розставити металеві прикраси, наприклад, вази, свічники, а за столом використовувати красиві металеві столові прилади. Щоб порадувати символ 2011 р., під ялинку варто покласти пучок моркви або вилок капусти. А під бій годин, загадавши бажання, можна і понявчати, адже за деякими версіями китайського гороскопу це рік Кота.