2 жовтня - День вчителя в Україні.

Довідка "SQ". День працівників освіти згідно з указом президента України від 11 вересня 1994 р. відзначається у першу неділю жовтня. В Україні близько 900 тис. педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників та працівників управлінь освіти. Вони вчать і виховують більше мільйона дошкільників, більше п'яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.

День вчителя святкують у багатьох країнах, але в різний час. Найчастіше це свято припадає на осінні дні. У першу неділю жовтня День вчителя відзначають також в деяких пострадянських країнах (Азербайджані, Білорусі, Киргизстані та Латвії), так як привітання вчителів з їх професійним святом у першу неділю жовтня було прийнято ще в СРСР. У Россі День вчителя відзначається 5 жовтня - у Міжнародний день вчителя.

У Китаї вчителів вітають 10 вересня. У Польщі День вчителя відзначають 14 жовтня, а в Бразилії - 15 жовтня. В Америці святкування Дня вчителя починається у вівторок першого повного тижня травня і триває весь тиждень.
У Великобританії День вчителя святкують традиційним чаюванням, а дарувати прийнято англійський чай.