З 2-го квітня в Україні квитки в купейні залізничні вагони подорожчають на 3,4%. Про це йдеться в оголошенні, опублікованому Південною залізницею. Підвищення відбулося відповідно до наказу ДАЗТ "Укрзалізниці" від 29 березня. Крім цього, вводяться знижуючі і підвищуючі номінальну вартість квитка коефіцієнти. Зокрема, на вівторок і середу вводиться коефіцієнт 0,9, на п'ятницю і неділю - 1,1.

На Південній залізниці також повідомили, що з 2 квітня по 14 травня на маршруті Харків-Київ (161/162) буде ходити новий поїзд, вироблений на Крюківському вагонобудівному заводі. За графіком поїзда № 161 потяг відправиться з Харкова о 7.14 і прибуде до Києва в 12.56. За графіком поїзда № 162 він відправиться з Києва о 17.30 і прибуде до Харкова о 23.10. Відповідно до нових правил, ціни на квитки залежать від дня тижня. Наприклад, на вівторок, 3 квітня, найдешевший квиток в поїзді коштує 111 грн., квиток туристичного класу (у п'ятому вагоні) - 144 грн., а квиток VIP-класу - 278 грн.

Як повідомили "SQ" на Придніпровській залізниці, поїзд Дніпропетровськ-Красноград з 1 квітня знову буде приходити на головний вокзал Дніпропетровська. До цього нетривалий час поїзд в якості експерименту направили на Південний вокзал міста, але людям це не сподобалося, і на прохання пасажирів експеримент не отримав продовження. Через реконструкцію залізничних шляхів цей поїзд зараз ходить не до Краснограда, а тільки до Зачепилівки.