У Харкові капітально відремонтована Ново-Баварська гребля. Як повідомили "SQ" у Департаменті будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради, тепер на греблі можна оперативно регулювати рівень води в Новобаварській водоймі при весняній повені. На ремонт греблі було витрачено 100 тис.грн. Також були виконані поточні ремонти Жихарської, Лопанської та Павлівської гребель.

Окрім того, за рахунок коштів Фонду охорони навколишнього природного середовища (близько 200 тис.грн.) Розчищено русло р.Харків у б'єфі Журавлівської греблі. "Це дозволить пропустити значний об'єм води з Журавлівського водосховища при повені. Також розчищено русло р. Немишля, завдяки чому забезпечений стік води, а отже, вдасться уникнути підтоплення прилеглих будинків", - відзначили в департаменті.

Фахівці КП "Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації" розчистили від побутового сміття та повалених дерев Сичевський струмок, Камишанську канаву, водовідвідні канави на Журавлівці. Також відремонтовано внутрішньоквартальні мережі зливової каналізації, що має уберегти від підтоплення будинку по пр. Леніна ,70-74, пров. 23 Серпня, пр. Перемоги, 75, вул. Гвардійців Широнінців, 12, вул. Клочківській, 101-А і101-В.