Харківські підприємці мають намір проводити акцію протесту на Майдані Незалежності в Києві, поки не будуть виконані всі їх вимоги. Про це 30 листопада заявив "SQ" голова Харківської міськорганізації профспілки підприємців Олександр Шармар. За його словами, заява президента про те, що він наклав вето на Податковий кодекс,- "тільки слова".

Крім ветування існуючої редакції Податкового кодексу, підприємці вимагають негайної відставки Кабінету міністрів і голови Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайла Бродського, а також "термінових перевиборів депутатів Верховної Ради". О.Шармар зазначив, що під цими вимогами вже зібрано близько 7 тис. підписів. "Нам (харківським підприємцям - "SQ") уже висловили підтримку підприємці з Луганської, Донецької і Дніпропетровської областей. Вони теж не залишать наметове місто, поки наші вимоги не будуть задоволені в повній мірі", - підкреслив О.Шармар.

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни відбуваються акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу. Підприємці вимагали від В.Януковича ветувати документ. У Харкові, зокрема, масові акції пройшли 25 і 29 листопада.

30 листопада президент України В.Янукович заявив, що він наклав вето на Податковий кодекс.