Большая Слобожанская ярмарка будет теперь проводиться в районах области - М. Добкин

Великий Слобожанський ярмарок показав свою неееффектівность і проводити його у Харкові недоцільно. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін.

"Я витримав не одну облогу з приводу проведення Слобожанського ярмарку, знаючи про його низьку ефективність і що людям не вигідно на ньому торгувати. За великим рахунком, він є не ярмарком реалізації хорошої продукції, а ярмарком марнославства - хто зробить кращий павільйон, хто більше привезе продукції. По суті, учасники змагаються один з одним, а не за покупців", - зазначив губернатор.

Як повідомив М. Добкін, було прийнято рішення проводити такі ярмарки у районах області. Найближчий буде проведений у Красноградському районі в середині вересня, коли відзначатиметься День Харківської області.

Довідка "SQ". Великий Слобожанський ярмарок - захід, проведенням якого ХОДА вирішила продовжити історичні традиції Харківщини (народжені в другій половині XVII ст.) щодо проведення щорічного ярмарку на Пречисту (15 серпня). Спочатку ярмарок проходив на пл. Свободи, а в останні роки - в презентаційно-виставковому центрі "Радмір-Експохол". У 2009 р. ярмарок пройшов удев'яте.