"Вечірній Харків"
"Чорнобильську зону облюбували видри і коні Пржевальського". Відтоді, як на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася жахлива аварія, що скалічила життя багатьох людей, минуло 24 роки. Але місцеві мешканці і зараз не можуть спокійно згадувати ті дні. Щоб побачити все на власні очі, кореспондент "ВХ" здійснив екскурсію до зони відчуження і на Чорнобильську АЕС.

Також читайте у номері: "Пільги для багатодітних" спізнилися "на півроку". Незважаючи на те, що закон, згідно якого сім'ї з трьома і більше неповнолітніми дітьми можуть користуватися цілою низкою пільг і преференцій, діє з 1 січня цього року, понад 7 тис. багатодітних харківських сімей ось уже сьомий місяць не отримують належної їм допомоги. Чиновники обіцяють вирішити питання в другому півріччі.

"Час"
"Демпінг по яйцях?" Скільки коштує сьогодні в Харкові десяток яєць? По-різному, але недорого - це підтвердить будь-який, хто регулярно споживає їжу, багату білками і жовтками. По-хорошому, за логікою, ціна має залежати тільки від розміру і якості. Але вже тут маленька поправка: розмір - так, і якість - так: усі виробники стверджують, що їх продукція дуже якісна. Хоча насправді це далеко не так, і в яйці курка видає те, чим її годують, - а годують по-різному.

Також читайте у номері: "Життя в пеклі: що їмо, що п'ємо, чим дихаємо і вболіваємо". Харківщина б'є рекорди не тільки за максимальним рівнем висоти стовпчика гігантського "градусника", що біля станції метро "Історичний музей", але й із захворюваності на кишкові інфекції та сальмонельоз. Підступні хвороби чатують харків'ян у водопровідній воді і в фонтанах. А покурити без сигарет можна і на Сумській, констатують співробітники обласної СЕС. За підсумками перших п'яти місяців наша область у десять разів перевищила показник захворюваності на дизентерію по Україні. А сальмонела "вивела з ладу" в п'ять разів більше людей, ніж у середньому по країні.

"Сьогодні"
"Цирк фарбують гості з Франції і Японії". До Харкова приїхали волонтери з шести країн, щоб попрацювати абсолютно безкоштовно на благо "Старого цирку". Зараз хлопці і дівчата з Азербайджану, Німеччини, Японії, Франції, Іспанії та України освоюють професію малярів-штукатурів. У дирекції з підготовки циркових номерів "Старого цирку" нахвалюють помічників і чекають від них на нову дитячу студію.

Також читайте у номері: "Вирощував коноплі на болоті в лісовій гущавині". Правоохоронці виявили в області плантацію конопель. Виявилося, заповзятий мешканець села Велика Гомільша Зміївського району вирішив заробити на дурманній траві. Для посіву ще навесні вибрав затишне місце в глибині лісу, там же на галявині і висадив більше ста маленьких кущиків. Однак зібрати врожай хлопцеві завадили пильні сусіди, які повідомили про конопляного фермера, що торгував забороненою травою, у відділ з боротьби з незаконним обігом наркотиків.

"Комсомольська правда в Україні" (харківський випуск)
"На ринках знову здорожчала гречка". Тепер вона коштує, як єгипетський рис, - 11,50. Решта круп поки що тримаються в ціні. У літні дні на базарах людей небагато. Спека примушує харків'ян купувати поруч з будинком, в супермаркетах з кондиціонерами. Торговцям теж не просто: вони постійно шукають тінь, в надії сховатися від пекучих променів. Ціни в таку спеку намагаються не піднімати, щоб ще більше не злякати покупця. Однак дещо все-таки здорожчало.

Також читайте у номері: "Стьопа і Сеня скандалять через бегемотиху Люсію". Пишна красуня, яка прибула до Харкова з сафарі-парку Рамат Ган в Ізраїлі, вже освоїлася на новому місці. Вже двадцять днів бегемотиха Люсія живе в Харківському зоопарку (про її приїзд ми писали 9 липня) і, за словами Юрія Даниленка, заступника завідувача відділом слонів і бегемотів, почувається чудово.