Органный зал Харьковской филармонии будет построен в ближайшие год - полтора"Будівництво Харківської обласної філармонії не зупинялося і буде продовжуватися. Я думаю, що, принаймні, ми органний зал протягом року - півтора побудуємо", - заявив "SQ" директор філармонії Юрій Янко. За його словами, питаннями будівництва філармонії активно займається Харківська облдержадміністрація (ХОДА). Нещодавно у заступника голови ХОДА Євгенія Савіна була проведена нарада з питань будівництва органного залу.

Як зазначив Ю.Янко, з початку 2011 р. в органному залі виконані деякі роботи. "Майже закінчили реконструювати пожежний резервуар, який знаходиться за будівлею філармонії і його не видно з вулиці, закінчене зварювання металевих конструкцій балкона в новому органному залі. Завершене будівництво пожежних сходів, а це - цілий комплекс споруд. Роботи веде АТ "Житлобуд-1", - зазначив Ю.Янко.

Довідка "SQ". Програма соціального та економічного розвитку Харківської облаcті у 2011 р., прийнята 17 лютого на сесії облради, передбачає виділення 95 млн.грн. на реконструкцію Харківської обласної філармонії.

Будинок Харківської філармонії споруджений 1885 р. Реконструкція будівлі була почата в березні 2005 р. Ремонтні роботи фінансуються за рахунок державного та обласного бюджетів. Замовником робіт з ремонту філармонії за кошти держбюджету є Управління капітального будівництва Харківської облдержадміністрації. У 2006 р. ремонтні роботи велися на благодійні кошти (близько 8 млн.грн.), зібрані під час аукціону "Ренесанс". АТ "Житлобуд-1" приступило до реконструкції філармонії 14 червня 2007 р. Реконструкцію будівлі філармонії планувалося завершити в 2010 р.