На Привокзальной площади заработали фонтаныНа Привокзальній площі Харкова 29 квітня відкрився черговий сезон роботи світломузичного фонтанного комплексу.

"Цього року свято відкриття фонтанів припало на п'ятницю Світлої седмиці, на час християнського свята - Світлого Христового Воскресіння. Тому в цей великодній день на Привокзальній площі лунатиме духовна музика", - відзначили в прес-службі Південної залізниці.

У церемонії відкриття фонтанів взяли участь Академічний камерний хор ім. В'ячеслава Палкіна Харківської обласної філармонії (головний хормейстер - лауреат Всеукраїнського конкурсу хорових диригентів Андрій Сиротенко), хор Свято-Покровського монастиря під управлінням регента Анни Щеглової. Обидва хори виконали як церковні, так і народні пісні. Також у заході взяли участь творчі колективи Палацу залізничників.

Довідка "SQ". Фонтанний комплекс був уведений в експлуатацію на Привокзальній площі у 2002 р. За периметром площі розташовані малі фонтани. З боку вул. Червоноармійській площа замикає куліса фонтанів, утворюють прохід по дузі вздовж головного фонтану. Доріжки і майданчики вимощені фігурною плиткою. Чаші фонтанів облицьовані чорним полірованим гранітом.

Як раніше повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, цього року в Харкові з'являться три фонтани світломузики. Один фонтан буде побудований у Жовтневому районі біля ДК ім.Ілліча, другий - на бул. Юр'єва. Також буде відновлений фонтан біля Палацу спорту.

На сьогодні в Харкові налічується 16 фонтанів: "Дзеркальний струмінь", "Каскад", "Притеатральні" (4 шт.); у саду ім.Шевченка (2 шт.); у парку ім. М.Горького; на пл.Архітекторов; у парку Перемоги (Московський район); у сквері Руднєва; в Олександрівському сквері (по пр.Фрунзе); на пр.Правди, 5 (2 шт.); у+ Покровському сквері.