Парад за участю військової техніки, який пройде 9 травня в Харкові, буде тривати 1 годину. 45 хв. Про це 29 квітня на нараді в Харківській облдержадміністрації повідомила директор Департаменту культури Харківської міськради Світлана Бабицька. За її словами, на пл. Свободи будуть облаштовані чотири трибуни для ветеранів, кожна на 200 осіб. У ході параду перед трибунами пройде плац-парад - дефіле військових з шаблями і карабінами. Парад розпочнеться о 12.00.

Як повідомила С.Бабицька, о 19.00 на пл. Свободи розпочнеться концерт, а в проміжку часу між парадом і концертом трибуни будуть розібрані.

Як повідомив "SQ" військовий комісар Харківської області Олексій Середа, у параді братиме участь військова техніка минулих років, сучасна техніка та техніка, яка ще тільки розробляється. Техніку минулих років (ретро) покаже автоклуб, сучасну - військовий гарнізон, а свої новітні розробки продемонструють КБ ім.Морозова і Харківський бронетанковий ремонтний завод. "Це перспективні зразки, які розроблені на заводі, але ще не стоять на озброєнні української армії. Їх купують за кордон, і їх хочуть продемонструвати наші заводи", - зазначив О.Середа.